O kopečkové zmrzlině

O KOPEČKOVÉ ZMRZLINĚ

Není zmrzlina jako zmrzlina. Pod pojmem zmrzlina se většinou myslí průmyslově vyráběná zmrzlina na dřívku nebo ve vaničce z pultu supermarketů. Taková zmrzlina mívá vysoký obsah tuku (12-20%), obsahuje značné množství vzduchu a leží na pultech mnoho měsíců.

Pro MEC3 znamená zmrzlina pravé italské GELATO. Gelato se vyrábí z čerstvých surovin (mléko, smetana, ovoce apod.) a má nízký obsah tuku (5-7%). Ovocné sorbety dokonce neobsahují tuk žádný. Správné gelato má plnější tělo, krémovitější texturu a významně lepší stabilitu. Zákazník si tak nekupuje vzduch, ale kornoutek plný potěšení.

K výrobě originálního gelata od nás potřebujete v zásadě jen 3 ingredience

  • Kvalitní zmrzlinový základ
  • Ochucovací pastu
  • Pastu k dekoraci (variegato)

Pochopitelně je možné gelato dále povyšovat na umělecké dílo pomocí posypů, polev, čerstvého ovoce a přípravků, kterými si sami nastavíte krémovitost, hladkost, konzistenci a stabilitu “toho vašeho” gelata.

MÁTE PROBLÉM?

  • Objevují se ve vašem gelatu krystalky ledu?
  • Je zmrzlina příliš měkká nebo naopak tvrdá?
  • Je povrch gelata ve vaničce příliš matný nebo naopak vytváří lesklou vrstvičku?
  • Vytváří zmrzlina nepříjemný vjem v ústech?
  • Máte pocit, že je ovocný sorbet z čerstvého ovoce málo ovocný?
  • Je zmrzlina příliš studená v ústech?
  • Potřebujete pomoci s výběrem strojního zařízení nebo vybavení?
  • Chybí vám vaničky, kelímky, lžičky nebo ubrousky?

To všechno jsou potíže, které naši technologové a obchodníci řeší dnes a denně - stačí zavolat nebo napsat, a my vám je pomůžeme odstranit.

Podporujeme dobrou věc

dobry_andelkapkanadejesvetluska